Taal: Nederlands (geactiveerd) Language: English Sprache: Deutsch
In den Dorstigen Haen - Over ons

Over ons

Ons horeca etablissement bestaat uit vijf verschillende ruimtes die onderling zijn verbonden met elkaar. Kortweg vijf schitterende horeca gelegenheden onder één dak!

Zoals u zult zien is het bijzonder uniek, daar het pand zich in het hartje van Venlo bevindt, pal tegenover een van Nederlands mooiste bouwwerken, het Venlose stadhuis daterend uit 1598.

Ons etablissement bestaat zoals gezegd uit 5 horeca gelegenheden geheel met een eigen identiteit en dus hun eigen knusse sfeer.

Het streven van onze keuken is een goede prijs/kwaliteit verhouding. Op onze a la carte kaart zult u bij ons geen zogenaamde culinaire hoogstandjes vinden. Wilt u echter met een groep komen dineren en geen gebruik willen maken van onze a la carte kaart dan, kunt u bij ons ook gebruik maken van speciale menu’s. Van eenvoudige drie gangen menu’s tot zeer uitgebreide culinaire 5 of 6 gangen menu’s. Dit is echter alleen mogelijk op reservering.

Onze cafés

Café Labierint

Café Labierint staat voor La bière international. Zoals gezegd dus een waar bier café, het biedt een keur aan speciaalbieren, waarvan maar liefst acht van het vat. De inrichting van het café Labierint moet u met eigen ogen gezien hebben. Het buffet is gebouwd van een oude engelse rechtbank: “to be tried at the bar…”. Als u ervoor staat kunt u zo de heren met de lange pruiken erbij denken. Als u er binnenloopt, moet u vooral ook letten op het prachtige plafond en op het tegelplateau tegen de wand. Dat laatste dateert uit 1875 en is afkomstig uit la Louvière in België.

Vergulde Gaper

De familie Schrijnen was een bekende Venlose apothekersfamilie. Vanaf 1854 hadden zij een apotheek aan de Markt voor het stadhuis. Naar goed Nederlands gebruik werd de voorgevel gesierd door een beeld van een gaper. Daarom werd de apotheek van Schrijnen in de volksmond ‘de Gaper’ genoemd.

Het middelste deel van de Vergulde Gaper voelt als een gezellige huiskamer mede door de gezellige haard. Verder treft u tal van oude attributen uit de apothekerswereld die wij aantroffen tijdens de restauratie van de middeleeuwse gewelfde kelders. 

Middeleeuwse kelder "de Cisterne"

Deze middeleeuwse gewelfde kelder, hebben we ook ingericht als “kelder” maar dan met een eiland buffet in het midden. Vele feesten en partijen worden hier gehouden, in het kaarslicht ondersteund door mooie sfeerverlichting en een mooie haard. Om het buffet kan men makkelijk met een grote groep staan. Deze kelder leent zich uitstekend voor besloten avonden voor groepen tot circa 90 personen.

Middeleeuwse kelder "de Caverne"

De Caverne is de tweede van onze gewelfde kelders. Ze staan rechtstreeks met elkaar in verbinding. Kijkt u gelijk hoe breed de gewelven zijn. In de Caverne, met zijn leisteen vloer, treffen we ook veel mergel aan. De grote granieten bar springt er gelijk uit evenals de met giet ijzer afgezette nisjes. Hier hebben al velen hun huwelijks feest of verjaardag gehouden. "Net even iets anders dan..." De inrichting ademt iets romantisch uit mede door de prachtige 18e eeuwse plafond kandelaars. Deze ruimte leent zich voor het houden van een goede party mede door de aparte ruimte die er is voor een DJ. Via de twee trappen kunnen we twee kanten uit.

In den Dorstigen Haen

Vanuit café In den Dorstigen Haen kijkt u tegen Venloos trots, het prachtige stadhuis. Café In den Dorstigen Haen, in de Venlose volksmond "de Haen” genoemd, dankt zijn naam aan de Venlose Vastelaovendvereniging Jocus, die als symbool een haan gebruiken. Deze haan prijkt op een sokkel voor ons etablissement op de Markt.

Café In den Dorstigen Haen herbergt een van Europa’s grootste whiskey verzamelingen die u kunt bewonderen vooraan in het café. Een ware happening voor de whiskey liefhebber. Het spreekt voor zich dat u in dit café een keuze van een ruime whiskey kaart kunt maken.

Ook de liefhebber van bier heeft een ruime keuze. Let vooral eens op de mooie porseleinen tapzuilen waaruit wij, onder andere, ons Venloosch trots tappen. Het Venloosch WIt en Venloosch Alt, dat dit jaar werd bekroond met de zilveren European Beer Star, als tweede beste Alt bier van Europa.

Achterdoor in het café treft u andere bezienswaardigheid aan. Op de muur heeft de kunstenaar Guy Olivier, op zijn eigen kolderieke manier van schilderen, een muurschildering gemaakt over een lengte van 11 meter. Het kunstwerk symboliseert enkele taferelen uit ons etablissement en van de stad Venlo.

> Kijk bij ons binnen via Google Maps...

In den Dorstigen Haen

Contact

Locatie
Markt 26
5911 HD Venlo

Telefoon
077-3547397

E-mail
contactformulier

Wij zijn dagelijks geopend!
Ma-Za: vanaf 09:30 uur
Zo: vanaf 10:30 uur

Volg ons op Facebook